Besökare från Pakistan
2005-10-20

Under veckorna som gått har Svenska Missionskyrkan haft besökare från Pakistan här i Sverige.

Den ansvariga för kvinnocentret Talita Khumi Welfare Centre i Lahore, Shunila Ruth, har varit här och besökt de båda kyrkor, Svenska Kyrkan och Svenska Missionskyrkan, som stöder arbetet. Shunila berättar att hon själv under tidigare år upplevt stora svårigheter som kvinna i det pakistanska samhället. Nu vill hon hjälpa sina medsystrar via det center hon byggt upp i nära kontakt med den Pakistanska kyrkan, som vi genom Svenska Pakistankommittén har kontakt med.

Mehboob Sada, direktorn vid Christian Study Centre, Rawalpindi, har också besökt Sverige några dagar. Han inbjöds av Sida, på rekommendation från Svenska Missionskyrkan, för att delta i en internationell konferens i Härnösand där frågan om det Civila Samhället (kyrkor och enskilda organisationer) 2015 diskuterades. Dr Sada var mycket aktiv och delade med sig av sina erfarenheter från Pakistan om arbetet för fred och försoning, som vi via Christian Study Centre stöder. Pakistan är en muslimsk stat och de kristna, som är färre än 2 % av befolkningen, har inte samma rättigheter som den muslimska majoriteten.

Vi ber för de kristna i Pakistan och våra vänner som besökt oss och vi ber även för grannlandet Indien, som är ett av veckans förbönsämnen enligt vår Förbönskalender, varifrån vi har en hälsning i veckans brev.

Med varm hälsning!
Bertil Svensson
missionssekreterare


Vad gör vi tillsammans i Missionskyrkan?
- affisch med exempel på Missionskyrkans arbete, hämtat ur verksamhetsplanen 2010/11
Ladda ner »

Vill du veta senaste nytt från Missionskyrkans systerkyrkor och organisationer?

Klicka på land/region nedan:
- Costa Rica
- Demokratiska Rep Kongo
- Ecuador
- Europa
- Indien
- Japan
- Kina
- Mellanöstern
- Nicaragua
- Pakistan
- Republiken Kongo

Kyrkornas Världsråd

Svenska Missionskyrkan