Missionskyrkans hälso- och sjukvårdsgrupp

Svenska Missionskyrkans hälso- och sjukvårdsgrupp (HSG) finns för Dig som är intresserad av hälso- och sjukvårdsfrågor i ett u-landsperspektiv. Vårt fokus är på våra systerkyrkors hälso- och sjukvård i Kongo-Kinshasa, Kongo-Brazzaville och Indien.

Vi arbetar med:

· Utvecklingsfrågor
I samarbete med våra systerkyrkors sjukvårdsorganisationer diskuteras och utformas nya projekt. Om intresse finns kan dessa få formen av forskningsprojekt.

· Utbildning/Utbyte
Kanske du har en utbildning och erfarenhet som man skulle behöva ta del av i Kongoländerna eller Indien? En utbildningsinsats på 6 veckor kan ibland vara lagom. Kan din klinik ta emot personal för kortare erfarenhetsutbyte?

Utvärdering
När projekt avslutas hjälper HSG ibland till med extern utvärdering.

· Utrustning
Behoven är stora. HSG har fått hjälpa till med allt från förband till röntgenutrustning. Just nu är behoven av sjukhussängar, mikroskop, laboratorieutrustning och kirurgiska och gynekologiska instrument särskilt akuta. Kanske ditt sjukhus ställt undan utrustning? Viss möjlighet finns att lämna utrustning till Missionskyrkans depå i Olsfors utanför Borås.

Mer information
Har Du frågor? Vill Du veta mer om hälso- och sjukvård inom våra systerkyrkor? Är Du intresserad av att vara med och arbeta på något sätt? Maila till oss!

Rune Andersson, infektionsläkare, rune.andersson@vgregion.se
Majken Hagvil, sjukvårdslärare, majken.hagvil@ihv.his.se
Therese Joxelius, barnmorska, peter.joxelius@telia.com
Håkan Lilja, förlossningsläkare, ordf., hakan.lilja@spray.se
Lena Loubelo, barnmorska, l.loubelo@telia.com
Ingrid Petersson, sjuksköterska, ingrid.petersson@vgregion.se
Lars Stenseke, apotekare, sekr., lars.stenseke@telia.com

Hälso- & sjukvårdsgruppen

Vad gör vi tillsammans i Missionskyrkan?
- affisch med exempel på Missionskyrkans arbete, hämtat ur verksamhetsplanen 2010/11
Ladda ner »

Vill du veta senaste nytt från Missionskyrkans systerkyrkor och organisationer?

Klicka på land/region nedan:
- Costa Rica
- Demokratiska Rep Kongo