Att samtala om det man sällan hinner med

Vad är viktigt egentligen? Kompisar? Tjejer? Killar? Skolan? Duger jag? Ensamhet? Finns Gud? Vad är ont? Vad är gott?

Som konfirmand får du samtala tillsammans med jämnåriga och vuxna om frågor som berör dig, och du får fundera kring vad kristen tro innebär.

Vänner för livet
I konfagruppen får du en chans att träffa nya kompisar. Att få prata med och lära känna andra än det gamla vanliga gänget leder ofta till nya vänner, som kan vara för livet.

Sånt man undrar över
Det är mycket som kan verka annorlunda i en kyrka om man sällan varit där. I Missionskyrkans konfirmation får du möjlighet att själv ta ställning efter att ni tillsammans läst och diskuterat om kyrkan, kristendomen och livet. I samband med konfirmationen erbjuds du, om du vill och tror, att döpas(om du inte redan är döpt) och att tillhöra församlingen.

Du är viktig
Att delta i konfirmationsundervisning är ett viktigt beslut. Det är du som ska känna att du och dina frågor är viktiga, och att du vill fundera vidare tillsammans med andra. Bry dig inte bara om vad andra säger eller gör! Tänk efter vad du själv vill.

Har du funderat på att börja läsa, så hör gärna av dig till församlingens pastor så får du veta mer om hur det är att konfirmeras.

Välkommen!

I vårt sökverktyg kan du finna adress och telefonnummer till
en Missionskyrka där du bor.

Foldern som pdf >
(145 kb)