Tältmöten fungerar
 sommaren 2007

Många undrar om det fungerar med tältmöten i vår tid. Därför måste jag få berätta om min senaste tältmötessommar, som varit en mycket spännande erfarenhet.

Jag har talat och sjungit i tre sådana satsningar denna sommar. På Tjörn, i Byrsta och i Mörlunda. Jag har haft hjälp ibland av sångerskorna Cilla Hector och Mathilda Röjdemo, förutom lokala pastorer och sångare.

Det har varit mycket folk på mötena! På en av platserna menade man att ”det var länge sedan det kom så många av ortsbefolkningen som inte är medlemmar i församlingarna”. På en annan plats räckte inte tältet alltid till, eftersom människor kände ett andligt sug till mötena. Det låg sådan förväntan i luften. Och visst var det roligt i den tältserien där alla generationer verkligen var tillsammans! Barn, ungdomar, unga vuxna, medelålders och pensionärer var med kväll efter kväll och levde med i mötena. Det var härligt!

Tältet skapar en folklig atmosfär, där många känner att dom ”platsar”. Tonen blir mänsklig, enkel och varm. Och Guds Ande verkar trivas med dom förutsättningarna. Många har sökt förbön, några har kommit till tro och väldigt många har blivit berörda av evangeliets kraft under tältdukarna.

Carl-Olov Hultby
riksevangelist