Step of faith – Polen 2009

Under sista vecka i juni åker 15 personer från Sverige att åka till Nowogard (nordvästra Polen) för att deltaga i ett evangelisationsläger tillsammans med Fria Evangeliska Kyrkan i Polen. Vi räknar med att lika många ungdomar från Polen kommer att deltaga.

Det är femte året som Svenska Missionskyrkan arbetar med "Step of Faith".  Tanken med arbetet är att förmedla evangeliet till människor, att bygga broar mellan olika länder, att lära känna andra kulturer och att skapa en förståelse över religiösa och nationella gränser. Arbetssättet är att vara ute på gator och torg med sång och musik, dans, drama, vittnesbörd och mycket kaffe. Att samtala med människor och på så vis peka på vad Jesus Kristus gjort för oss. Kvällarna kommer att avslutas med att vi inbjuder till ett stort tält nere vid en sjö, där vi sitter runt fikabord, visar olika filmer med mera. Tidigare på dagarna blir det bibelstudier, workshops men också uppsökande verksamhet.

Församlingen i Nowogard har ett stort socialt engagemang med ett stort hjälpcenter. Här kommer ungdomarna att få följa med ut till fattiga familjer med mat och kläder med mera. Evangelisation är inte bara att sjunga och spela - det måste också få händer och fötter att agera...

Göran Holmberg
riksevangelist