Sommarjobbar som krogevangelister

Steget är inte långt från att missionera på Öland till att berätta om Jesus för kroggästerna på Stureplan, i alla fall inte för Sara och Jenny. De sommarjobbar som krog- och gatuevangelister. Lönen och pengar till fika och inträde får de från Missionskyrkan centralt och mentorer för sitt arbete har de i Immanuelskyrkan.

Sara Eliasson ska bli pastor och Jenny läser till socialpedagog. Båda har tidigare varit med på  Svenska Missionskyrkans satsning Våga Tro på Öland.

- En längtan att få möta människor och berätta om vår tro har vi haft länge och nu är vi anställda som sommarevangelister med inriktning på krogmiljö på Stureplan. Vi utgår från Immanuelskyrkan och framförallt Immanuel 153 där vi har våra mentorer och firar gudstjänst. Dit bjuder vi också med människor vi träffar ute och vi hoppas att kunna erbjuda en alphakurs för dem där till hösten.

Fem dagar i veckan går Sara och Jenny ut och fikar och dansar för att möta människor.

- Vi lyssnar och pratar om allt möjligt. Men målet är hela tiden att berätta om vår tro och vad Gud gjort i våra liv och erbjuda hans kärlek. Men vi är noga med att aldrig vara påtvingande utan vi vill lära känna människor, bekräfta och älska dom. Då känns det helt naturligt att också berätta om vår tro på Jesus Kristus.

Sara och Jenny berättar att det inte är många som är avvisande. Istället får de ofta frågan: Hur kristna är ni egentligen?

- Reaktionerna är nästa alltid positiva. Folk blir ganska förvånade över att möta kristna ute på krogen. Frågorna är många och människor är i allmänhet väldigt öppna.

Efter en dryg månads arbete på krogarna kring Stureplan har tjejerna kommit till insikten att kyrkan måste komma dit där människor är.

- Det här är ett sätt. Det finns flera andra såklart. Men vi är tacksamma och glada över att få vara en del av svenska missionskyrkans arbete och vision Vi Vill Växa.

Sara och Jenny vill gärna att vi ber för dem och alla de människor de möter.

Vill du veta mer kan du maila direkt till Sara och Jenny på sara_eliasson@hotmail.com

Caroline Nilsson

Krogevangelist som sommarjobb