Evangelister åkte stafett-vasan

Missionskyrkans evangelister vann över Pingst-laget som utmanat dem i Stafett-Vasan. Man tävlade mot 1.200 andra lag. Den ekumeniska idrotts- och insamlingsklubben Livsnerven, där Evangelistlaget ingick, bidrog med 12 lag.

- Ett par av lagen innehöll pastorer från Pingströrelsen och som utmanade oss om bästa placering. Därför var det en stor glädje för oss att kunna slå dem.  Vi var överens om att det enda vi vill besegra pingstvänner i är – skidåkning. Annars älskar vi att samarbeta med dem, säger Carl-Olov Hultby.

- I rättvisans namn måste erkännas att ett kyrklag med präster slog oss med 8 sekunder!

Det var en härlig vinterdag med sol och bra spår. Visserligen var det 28 minusgrader vid starten, men det blev mer lagom efter hand. Alla gjorde sitt bästa och stämningen var på topp.

- Av allt positivt vi upplevde är nog ändå gemenskapen inom laget det som känns störst.

I Missionskyrkans lag åkte i tur och ordning: Carl-Olov Hultby, Anders Marklund, Pär Alfredsson, Göran Holmberg och Tomas Hammar.

Idrottsklubben Livsnerven består av pastorer och evangelister som åker Vasaloppet. De sponsras av bland annat församlingsmedlemmar. Det är andra året som Missionskyrkan ställer upp med ett lag.

- I år har vår satsning ”På glid för Sverige” samlat in kring 30.000 kr för pionjärevangelisation i Sverige. Vi tackar alla sponsorer! Och vi uppmanar alla intresserade att fylla på kontot.

Skicka ditt bidrag till Missionskyrkans Pg 824 – 3. Skriv: På glid för Sverige.