Evangelium åt alla

Missionsuppdraget är gränslöst och gäller både lokalt, nationellt och internationellt. Mission handlar också om samarbete och ömse­sidighet. ”Den universella kyrkan” – där metoder, erfarenheter och inspiration kommer från kyrkor i hela världen – har ett gemensamt ansvar för uppdraget. Dessa perspektiv genomsyrar ”Evangelium åt alla”.

”Evangelium åt alla” bygger på Missionskyrkans konstitution. Erfarenheter från senare års arbete med målbilder och verksamhetsplaner har också tagits tillvara. Efter revidering av tidigare versioner antogs dokumentet i november 2009 av kyrkostyrelsen som en gemensam policy för nationellt och internationellt missionsarbete. Dokumentet är också styrande för övriga policies.

Ulf Hållmarker
kyrkostyrelsens ordförande