Ge din aktieutdelning till Missionskyrkan
– skattefritt!

Efter ett beslut i Regeringsrätten (rå 2006 ref 45) är det möjligt för privatpersoner i Sverige att skattefritt skänka utdelningen på aktier till en ideell organisation med allmännyttigt ändamål.

Det betyder att Missionskyrkan får ta del av hela din aktieutdelning istället för att du först betalar 30 % skatt på utdelningen och sedan ger resterande belopp.

Det som skulle bli 100 kronor i utdelning till dig blir istället hela 143 kronor till Missionskyrkans arbete i Sverige och i andra länder.

Du bestämmer själv vilka utdelningar du vill överlåta och under hur lång tid. Ett både smart och enkelt sätt att stödja vårt gemensamma arbete.

Hur gör jag?
Om du har VP-konto kan du ladda ner en särskild blankett och lämna den ifylld till din bank eller aktiemäklare. Blankett finns att ladda ner här.

Om du har depå kontaktar du din bank eller aktiemäklare som berättar hur du ska göra. Hos en del aktiemäklare på nätet, som t.ex. Avanza, kan du ofta registrera din gåva direkt på deras internetsajter.

Som mottagande organisation för din utdelning anger du: Svenska Missionskyrkan, orgnr 802002-3217, med bankkonto seb 5811-10 036 09.

Bestäm vilken/vilka aktieutdelningar du vill överlåta och under hur lång tid.

Tänk på att
• Gåvan måste vara registrerad innan bolagstämman där kommande utdelning beslutas.

• Din bank/aktiemäklare måste alltså kontaktas i god tid innan vårens många bolagsstämmor.

• Alltid behålla en kopia för din egen deklaration.

Låt dina aktier investera för framtiden
– överlåt utdelningen från dina aktier
till Missionskyrkan. Skattefritt.

» Bestäm dig för att överlåta din aktieutdelning. Du bestämmer själv vilka aktiers utdelning du vill skänka och för hur länge.

» Anmäl till din bank eller aktiemäklare att du vill ge din aktieutdelning till Missionskyrkan. Ditt kontoförande institut kan berätta mer.

» Avkastningen av dina aktier hjälper Missionskyrkan att växa. Stort tack för din gåva!

Har du frågor?
Kontakta din bank eller aktiemäklare som kan berätta mer, eller ekonomiavdelningen på Missionskyrkan, tel 08-674 07 00, info@missionskyrkan.se

Ladda hem foldern >

Anmälan om rättighhetshavare för