Eftertankar
Nytt år med nya utmaningar

Jag vill så gärna skriva något nytt och fantastiskt. Det skulle kännas gött att skicka in en text som jag tror kan beröra och som gör att jag verkar som en vettig och intelligent person. Jag skulle kunna se det som årets första utmaning. Fåfängt, denna text är ju inte till för att lyfta fram mig... Undrar just hur det hade känts om det var anonyma texter…? Då hade jag kunnat skriva vilken skit som helst, eller?

När det har varit jul och nyår kan jag bli lite apatisk. Det är som på sommaren, allt faller ur sina gängor och effektivitetssinnet försvinner. Det snurrar primitiva tankar i huvudet, inga skriv-smarta ord. När jag nu har fått äran att skriva Eftertankar borde jag verkligen ta vara på tillfället, jag har chansen att få dig att läsa om vad jag tänker om 2009, dela tankar om Gud och sånt. Kom igen nu, ge läsaren något!

Vad är då viktigast år 2009? De senaste dagarnas farhåga har varit att leva i en kristen kultur där jag så väl vet vad det innebär att vara kristen att jag inte behöver en relation till Gud. Där jag nöjer mig med att passa in. Gudstro får aldrig, aldrig reduceras till en mall att passa in i. Den nämnare som bör förena oss kristna är önskan att leva i Guds vilja och strävan att älska. Ve oss om kristen blir en strategisk identitetsmarkör som gör det lättare för mig rent socialt, om en Eftertankar-text blir ett sätt att marknadsföra mig själv.

2009, året då strävan att följa vägen, söka sanningen och leva livet ska fortsätta. En 2000 år gammal utmaning.

Liv Södahl

Rättviselängtare som vill vara en Jesu efterföljare. Provar på ö-livet i Göteborgs södra skärgård.

Sänd ditt ljus och din sanning!
Låt dem leda mig,
låt dem föra mig till ditt heliga berg
och till din boning.

Ps 43:3

Rannsaka mig, Gud, och känn mina tankar,
pröva mig och känn min oro,
se om min väg för bort från dig,
och led mig på den eviga vägen.

Ps 139:23-24

Eftertankar

Svenska Missionskyrkans förbönskalender innehåller två förbönsämnen för
varje söndag.

Klicka här för
att ladda hem kalendern »

Själavård på nätet

En skyddad plats där du i lugn och ro kan dela dina personliga livsfrågor med en erfaren pastor.

Bönerummet

I bönerummet kan du läsa särskilda förbönsämnen »

För att lägga in egna förbönsämnen måste du vara inloggad i Skutan »