Eftertankar
Att starta nytt

Jag har lämnat equmenias årsstämma i Jönköping och sitter på tåget på väg hem till Göteborg. På vägen till och från restaurangvagnen passerar vi, min vän Carolina och jag, ett konfagäng som sjöng My Heart Will Go On (från Titanic) kompade av två röda flöjtar och en gitarr. Det är mycket ungdomar och Gud i dessa dagar.

När vi pratar om tillställningen vi lämnat känns det hopp i hjärtat! Jag blir så imponerad av alla unga människor som samlas för att i timmar anta och avslå att-satser, tillbe Gud och få nya vänner.

Carolina berättar om dagens aktioner på stan. Hon och 40 andra från årsstämman var imorse på en fotbollsmatch där de delade upp sig och hejade på varsitt lag, något som skapade stor förvåning hos de intet anande spelarna, deras föräldrar och tränare. Jag såg när gänget kom tillbaka till den rosa Immanuelskyrkan och de var så i gasen att det säkert tog 20 minuter innan de lugnade ner sig. Ett annat gäng hade med Diakonias aktivistgrupp varit på busstationen och sjungit tacksånger till kollektivtrafikresenärer (bland annat för Alf Svensson), några städade på stan och ytterligare några pratade med folk på stan och delade ut Rättvisemärkt choklad. Fantastisk tradition det här med att tjäna stan! Kanske något även för Missionskyrkans konferenser?

Under konferensen jobbade jag lite i det internationella caféet som var fullt av inspirerande praktikanter, APG:are och Våga tro-folk. Det är så spännande att höra hur kyrkan kan vara relevant för nya människor på nya sätt, och att det faktiskt finns folk som lägger sitt allt för att sprida evangeliet. Att starta församling är något som ligger i luften, efter att ha gått en högskolekurs på kvartsfart i församlingsplantering har min skepsis vänt i övertygelse om att det är ett fantastiskt sätt att väcka både en sändande kyrkan och föda fram något nytt. Att förkunna evangeliet i det nya bostadsområdet, grannbyn och jordens yttersta gräns är trots allt fortfarande Jesu befallning.

Liv Södahl

Rättviselängtare som vill vara en Jesu efterföljare och som småjobbar i Göteborg.

Han framträdde för dem efter att ha lidit döden och gav dem många bevis på att han levde, då han under fyrtio dagar visade sig för dem och talade om Guds rike. Och under en måltid tillsammans med dem sade han åt dem att inte lämna Jerusalem utan vänta på det som Fadern hade utlovat, "det som ni har hört mig tala om", sade han.

"Johannes döpte med vatten, men ni skall bli döpta med helig ande om bara några dagar." De som hade samlats frågade honom: "Herre, är tiden nu inne då du skall återupprätta Israel som kungarike?" Han svarade: "Det är inte er sak att veta vilka tider och stunder Fadern i sin makt har fastställt. Men ni skall få kraft när den heliga anden kommer över er, och ni skall vittna om mig i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns."

När han hade sagt detta såg de hur han lyftes upp i höjden, och ett moln tog honom ur deras åsyn. Medan de såg mot himlen dit han steg upp stod plötsligt två män i vita kläder bredvid dem. "Galileer", sade de, "varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen skall komma tillbaka just så som ni har sett honom fara upp till himlen."

Apg 1:3-11

Eftertankar

Svenska Missionskyrkans förbönskalender innehåller två förbönsämnen för
varje söndag.

Klicka här för
att ladda hem kalendern »

Själavård på nätet

En skyddad plats där du i lugn och ro kan dela dina personliga livsfrågor med en erfaren pastor.

Bönerummet

I bönerummet kan du läsa särskilda förbönsämnen »

För att lägga in egna förbönsämnen måste du vara inloggad i Skutan »