Eftertankar
Ändra i prioriteringsordningen?


Sommarlovet och sommarsemestern är slut! Många av oss har förmånen att komma tillbaka till ett kul och inspirerande jobb, en del andra till studier eller andra uppgifter och sysselsättningar.

Att börja en ny termin, en ny säsong innebär ofta nya föresatser. I höst ska jag minsann hinna träna, äta nyttigt, umgås med mina vänner, hälsa på mina föräldrar lite oftare, hänga med i bok och filmflödet, lyckas med mina ambitioner på jobbet…

I många år har jag både fascinerats och förundrats över berättelsen om när Jesus besöker Marta och Maria. Marta, hon gör ju precis som jag skulle ha gjort. Fixar och donar så att gästen ska få mat, diskar och städar. Det är ju bara helt självklart att man tar itu med det som ska göras och man vill ju gärna visa att man är lite duktig också! Maria, hon sätter sig vid mästarens fötter och Jesus säger att hon valt den goda delen.

Vadå, att inte ta itu med det som ska göras, skulle det vara det rätta?

Jag måste läsa igen! Nä, det tycks vara så att livet handlar om prioriteringar som man själv ansvarar för.

Jesus säger till Marta: ”Du gör Dig bekymmer och oroar dig för så mycket, fast bara en sak behövs. Maria har valt den goda delen och den ska inte tas ifrån henne!”

Vad betyder det för Dig och för mig att sitta vid Mästarens fötter, att lyssna, att ägna tid åt det goda samtalet. Innebär det att ändra i prioriteringsordningen?

Solveig Ininbergs


skolledare Utbildningscentrum Lidingö
 


Jesus gick in i en by, och en kvinna vid namn Marta bjöd honom hem till sig. Hon hade en syster vid namn Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till Hans ord. Men Marta som tänkte på allt hon hade att ordna med. Hon kom och ställde sig framför Jesus och sade: ” Herre, bryr Du dig inte om att min syster låter mig ensam ordna med allt? Säg åt henne att hjälpa till”. Herren svarade henne: ”Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket, fast bara en sak behövs. Maria har valt det som är bäst och det ska inte tas ifrån henne.”

Luk 10:38-42

Under rubriken Eftertankar finns personliga kommentarer och reflektioner till söndagens bibeltext


Eftertankar 

Förbönskalendern 
Svenska Missionskyrkans förbönskalender innehåller två förbönsämnen för
varje söndag.

Klicka här för
att ladda hem kalendern »Själavård på nätetEn skyddad plats där du i lugn och ro kan dela dina personliga livsfrågor med en erfaren pastor.

Läs mer »


Bönerummet

I bönerummet kan du läsa särskilda förbönsämnen »

För att lägga in egna förbönsämnen måste du vara inloggad i Skutan »


Svenska Missionskyrkan