7 maj 2009

Kära missionsvän!

Missionskyrkans kyrkokonferens närmar sig och om två veckor  samlas mer än 600 ombud i Stockholm och många andra som kommer att delta i gudstjänster, gemenskap och förhandlingar. Viktiga samtal kommer att föras bl a om en eventuell gemensam kyrka tillsammans med Baptistsamfundet och Metodistkyrkan.

Mission nära och långt borta har alltid varit ett signum för Missionskyrkan, därav namnet :-) och i år firar vi kyrkokonferens med temat "mission med passion". Tillsammans med ledarna för de båda Kongokyrkorna, som är resultatet av svensk mission, firar vi att det evangeliska arbetet pågått i hundra år i Kongo Brazzaville. Det var Johan och Maria Hammar som var pionjärerna och grundlade missionsstationen Madzia 1909. En samling hålls i Värnamo, där Hammars är begravda, den 14 maj, då missionsföreståndare Patrice Nsouami med fru Hélène finns med.

Nsouamis och många fler medverkar även på den internationella gudstjänsten i Kyrkokonferensen torsdagen den 21 maj. Viktigaste delen av 100-årsjubileet kommer sedan att ske i Kongo Brazzaville i slutet av september. Mer om vår kyrkokonferens >

I detta veckobrev vill vi också uppmärksamma arbetet i Ecuador, där arbetet utvecklas i Montecristi i Manabíprovinsen, där många svenskar arbetat under årens lopp, men där kyrkan nu går vidare med drogrehabilitering i de gamla Verkstadslokalerna. Läs, gläds och be för det nya arbetet som växer fram.

Med varm hälsning!

internationell missionssekreterare

Brevet i sin helhet som pdf »