Svenska Missionskyrkans veckobrev om mission

24 mars 2004

Käre vän!

Nya volontärer för fotbollsprojektet i Kongo Brazzaville, utbildningsdag för Kongo-informatörer och olika förbönsämnen är något av det som veckans brev handlar om.

På lördag är det en bönedag inom Svenska Missionskyrkan. Särskilda bönesamlingar kommer att hållas i minst 150 församlingar. Böneämnen nationellt och internationellt finns utlagda på Skutan och på hemsidan, www.missionskyrkan.se

Ett av veckans angelägna böneämnen är också angående fred och försoning i Mellanöstern, särskilt mellan judar och palestinier.

Missionskyrkans kyrkokonferens hålls i år den 20 - 23 maj i Västerås, tillsammans med Baptistsamfundet och Metodistkyrkan och respektive ungdomsförbund. Mer info finns också om det här på vår hemsida. Den sedvanliga missionärsdagen efter kyrkokonferensen blir i Stockholm måndagen den 24 maj. Många intressanta gäster kommer till konferensen, bl a den tidigare mullan Bilal Naqvi (som vi skrev om i missionsbilagan i november månad) och missionsföreståndare Steven David från Indien.

Med bön om Guds välsignelse över vårt land och vår värld!

------------------------

Gillar du fotboll och internationellt engagemang?
Bli volontär i Republiken Kongo

Svenska Missionskyrkan har ett samarbete med BK Häcken/Gothia Cup och den Evangeliska kyrkan i Kongo (EEC) omkring en fotbollsskola i Brazzaville. Projektet är redan i full gång och det finns nu cirka 200 tjejer och killar som regelbundet kommer till träningen. Till projektet söker vi två volontärer, helst tjej och kille, som i c:a 6 månader fr o m september månad 2004 -  ska arbeta med fotbollsverksamheten tillsammans med kongolesiska ledare. Det innebär fotboll, ledarskap, sociala frågor samt arbete med värderingar och etik.

Nu söker vi dig som är
- kristen och medlem i församling eller SMU-förening
- 19–25 år
- erfarenhet av att arbeta med barn och/eller ungdom
- självständig och initiativrik
- fotbollskunnig, gärna aktiv utövare
- kunnig i franska

Förberedelse sker under augusti och utresa sker därefter.
Egeninsatsen är 5.000 kr och Svenska Missionskyrkan står för resten.

Du kan också kontakta
Tomas Hammar tomashammar@swipnet.se, tel: 031- 031-96 84 54
Lars-Olov Karlsson, lars-olov.karlsson@missionskyrkan.se, tel: 08-674 07 50
Sista ansökningsdag: 18 april 2004
Ansökan skickas till Svenska Missionskyrkan, att. Afrikasekreteraren, Box 6302, 113 81 Stockholm

Informationsdag för Kongo-informatörer

Den 24 april anordnar Centralafrikagruppen en utbildningsdag kring Kongo Kinshasa inom informationskampanjen ”Hopp för Kongo”. Vi vänder oss till personer som har ett Kongointresse och som är beredda på att ställa upp som informatörer i skolor, föreningar och/eller församlingar.

Innehåll:
Information om den aktuella situationen i Kongo Kinshasa.
Pedagogisk genomgång teoretiskt och praktiskt
Genomgång av presentationsmaterialet som bygger på Hopp för Kongo häftet
Samtal och diskussion

Tid:  Lördagen den 24 april 2004 klockan 10-17

Plats: Röda Korsets lokaler på Hornsgatan 54, Stockholm

Utbildningsdagen är avgiftsfri och resekostnaderna bekostas av Hopp för Kongo-kampanjen. Eventuellt kan kostnad för billigt boende (typ vandrarhem) bekostas om resa t.o.r ej är möjlig samma dag. Boendet ordnar du dock själv, men av kostnadsskäl vill vi veta det i förväg.

”Hopp för Kongo” är en informationskampanj i Sverige för Kongo Kinshasa.
I Centralafrikagruppen ingår Svenska Röda Korset, Svenska Baptistsamfundet, Svenska Missionskyrkan, Fonden för Mänskliga Rättigheter, Pingstmissionen, Liv och Fred Institutet, Diakonia och Svenska Missionsrådet.

För eventuella fr�gor kan du ringa till Missionskyrkans Afrikasekreterare Lars-Olov Karlsson 08-674 07 50

-------------------------------------------

Bön för Mellanöstern

Han är vår fred, han har med sitt liv på jorden gjort de två lägren
till ett och rivit skiljemuren, fiendskapen.” (Ef. 2:14)

”O Gud, som allt sedan Abrahams tid
har lett och välsignat ditt folk,
till dig kommer vi med vår bön.
Tillsammans med kristna i hela världen
och med judar och muslimer
ber vi om fred i hela Mellanöstern.

O Gud, som i Kristus maktlös led döden
för världens skull,
var hos alla som nu lider och offras,
och öppna för dem en väg till liv,
fred och framtid.
Du håller världen i din hand.
Led och välsigna alla Abrahams barn.
Amen.”

Förbönsämnen ur Missionskyrkans förbönskalender

Mission i Sverige
Det är många som vill vara med och dela ansvaret för mission i vårt land. Idag vill vi offra och be för att vi som kyrka ska kunna fullgöra det som är vårt uppdrag, att vittna om Guds nåd genom Jesus Kristus.

Mellanöstern
Det är inte lätt att hitta de framkomliga vägarna i ”en färdplan för fred”, men vi vägrar ge upp hoppet om en fredlig lösning på konflikten mellan judar och palestinier. Vi ber om Guds vishet, kärlek och nåd för alla dem som är engagerade i fredsarbetet.

Det elektroniska veckobrevet skickas varje onsdag eftermiddag direkt till alla som har anmält sitt intresse. Anmälan görs på Svenska Missionskyrkans hemsida, www.missionskyrkan.se. Om Du tidigare anmält dig via veckobrev.mai@missionskyrkan.se så görs även eventuell avbeställning till denna e-mejladress.