Svenska Missionskyrkans veckobrev om internationell mission, vecka 34 - 2003

22 augusti 2003

Kära vänner!

Årets kurs för volontärer har börjat på Svenska Missionskyrkans utbildningscentrum, Lidingö. Det är 6 volontärer som sänds av SMU till Ecuador, Kongo Brazzaville och Palestina för arbete bland barn och unga. 2 sänds av Svenska Missionskyrkan, i samarbete med Gothia Cup, för att arbeta i fotbollsprojektet i Kongo Brazzaville.

Samtidigt pågår missions- och u-landslinjen, med 12 ungdomar som om några veckor reser till Indien.

De volontärer som just nu förbereder sig på Lidingö är följande:

Till Ecuador (Chaco i Amazonasregionen):
Sofia Erestam, Sävedalen och Ida Rosén, Vårgårda.

Till Kongo Brazzaville Pointe Noire, ungdomsarbete:
Frida Davidsson, Brunskog och Emma Fröding, Skåre.

Brazzaville, fotbollsprojektet:
Andreas Svensson, Mariefred och Kajsa Wallmyr, Skärstad.

Till Palestina (Beit Jala):
Jonas Nilsson, Växjö och Karolina Rönn, Östervåla.

Dessutom har volontärer förberett sig på Södra Vätterbygdens folkhögskola och följande ungdomar har rest till Indien för att stödja HCCs arbete bland barn.

Till Mumbai (Bombay):
Henrik Johansson, Ljung, Björn Wesley, Sävedalen och Josef Magnusson, Götene.

Till Pune:
Karin Olsson, Söderhamn och Ida Jansson, Kristinehamn

Vi gläds över dessa ungdomar som vill tjäna på olika sätt i vår värld och innesluter dem i våra förböner.

Jag avslutar veckans brev med en intressant artikel, skriven av Svante Weyler, som i somras publicerades i Expressen. Artikeln borde stimulera till samtal om missionens roll idag i Kongo.

Med varm hälsning!

------------------------------------------------------------------------

Rätt bistånd kan rädda demokratin

I en artikel i Expressen skriver Svante Weyler så här om Svenska Missionskyrkan:

"Utgå istället från att vi här har en förmedlare av bistånd som kan garantera biståndets effektivitet. Öka biståndet till Kongo 100 gånger, 200 gånger, 500 gånger."    Läs hela artikeln >

--------------------------------------------

Förbönsämnen NAV-arbetet
Pastorer och diakoner samverkar med Nämnden för Andlig Vård vid anstalter och häkten inom kriminalvården runt om i landet. Vi ber för deras viktiga kontakt med intagna och personal. Kongo-Kinshasa
Missionsflyget i Manianga-området har stått stilla under flera år på grund av kriget. Nu är planet renoverat och ett nytt pilotpar, Margaret och Sam Norman, är på plats för att återuppta flygningarna. Vi ber om Guds hjälp och välsignelse i deras arbete. -----------------------------------------------

Det elektroniska veckobrevet skickas varje onsdag eftermiddag direkt till alla som har anmält sitt intresse. Anmälan görs på Svenska Missionskyrkans hemsida,

www.missionskyrkan.se. Om Du tidigare anmält dig via veckobrev.mai@missionskyrkan.se så görs även eventuell avbeställning till denna e-mejladress.