Svenska Missionskyrkans veckobrev
om mission

2 november 2005

Kära missionsvän!

Tillsammans med biståndscontroller Rut Lindén befinner jag mig just nu i Indien. Vi besöker Hindustani Covenant Church (HCC) och kommer bland annat att se delar av det humanitära arbete, som HCC varit och är engagerat i till följd av Tsunami, översvämningar och jordbävning. Vi skall också samtala om de pågående utvecklingsprojekten och det 3-åriga utvecklingsprogram (2006-08) som vi tillsammans söker forma.

Det blir många resor i detta fascinerande land med denna dynamiska kyrka, som tycks orka med hur mycket som helst och som ser den enskilda människans situation.

Missionär Mats Gunnarsson, som tillsammans med Erling Andersson är anställd av Svenska Missionskyrkan för pionjärarbete och församlingsplantering, informerar nedan om Immanuel 153 och Team Våga Tro, de två förbönsämnena denna vecka i vår gemensamma förbönskalender.

Med varm hälsning

---------------------------------------------------------------------

Immanuel 153

Från hösten 2005 kan man söka sig till en kristen gemenskap i Stockholm som fått namnet Immanuel 153. Arbetet äger rum inom ramen för Svenska Missionskyrkans nysatsningar, Mälardalens distrikt av Svenska Missionskyrkan samt Immanuelskyrkan i Stockholm. På hemsidan www.immanuel.se kan man läsa mer om denna satsning.

Immanuel 153 vilar på tre ben: gudstjänst, bön och utåtriktat arbete. Syftet är att erbjuda en gemenskap som firar gudstjänst varje söndag kl 16.00 i Immanuelskyrkan. Bärande moment i gudstjänsterna är Bibel, bön, förkunnelse, sång och nattvard, med ett tilltal som vilar på Bibelns och kyrkans tidlösa grund, men samtidigt är relevant för nutidsmänniskan i Stockholm city. Att presentera evangeliet om Jesus Kristus så att människor, var man än befinner sig, lockas längre in på trons väg – det är önskan med arbetet.

Immanuel 153 vill erbjuda olika former av gemenskap. En av dessa är mindre hemgrupper. I en stor församling, i en stor stad, är den lite mindre gemenskapen ett välbehövligt komplement till söndagens gudstjänst, då hela församlingen samlas. Vad man gör i hemgrupperna kan se olika ut, men den gemensamma bönen har en given plats.

Ambitionen är att nå utanför kyrkans väggar. Tänk om någon mer mun kan mättas genom vår omsorg. Tänk om ännu en kan upptäcka det outgrundligt rika livet i gemenskapen med Gud, genom att vi får presentera evangeliet genom ord och handling.

Mats Gunnarsson
Missionär, pionjärarbete, församlingsplantering

---------------------------------------------------------------

Team VÅGA TRO

Under hösten besöker två flickor ur Team VÅGA TRO ett antal församlingar för att inspirera för evangelisation och kallelse till tjänst. Det är Sara Eliasson och Sofia Levén, som också varit med i ledargruppen för Team VÅGA TRO, som de senaste somrarna arbetat på Öland med Klintagården som bas.

Hittills har Team VÅGA TRO besökt Norrköping, deltagit i Skördefesten på Öland och tillsammans med evangelist Thor-Björn Bastås besökt församlingar i Nord-Uppland samt Värmland. Närmast kommer de att finnas i arbete tillsammans med dem som jobbar med församlingsplantering i Färjestaden och Torslanda.

På hemsidan www.vaga-tro.nu  kan man läsa mer om Team VÅGA TRO och i dagboken skriver Sara:

”Nord Uppland, tack så mycket! Små Missionshus överallt och mitt i skogen, väldigt vackra...men framför allt är det alla underbara engagerade och varm-hjärtade människor som har satt sina spår efter denna helg. Jag, Sofia & Thor-Björn har haft samlingar & samtal kring Kallelse & Mission i Sverige. Väldigt positivt. Vi har berättat om Våga Tro och den visionen som ligger för Sverige. Vittnesbörd och möten. Vi har varit runt på middagar och träffat den ena härligare än den andra och ätit gott... Ja, tack Tierp, Skärplinge & Örbyhus! Vi kommer fortsätta glädjas, tänka och be för er. Hoppas vi syns igen! …”

Mats Gunnarsson
Missionär, pionjärarbete, församlingsplantering

--------------------------------------------------------------

Svenska Missionskyrkans förbönskalender 2005, 6 november

Immanuel 153
I höst startar ett nytt arbete i Immanuelskyrkan, Stockholm under namnet ”Immanuel 153” med inriktning på ungdomar i storstan. Ett pionjärarbete som stöds av Svenska Missionskyrkan och Mälardistriktet och leds av pastor Jonas Eveborn. Be för detta nya arbete.

Team VÅGA TRO
Som en fortsättning av sommarens Team VÅGA TRO satsning kommer ett par av team-medlemmarna att i höst besöka olika platser för att informera och inspirera till kallelse och tjänst. Be för deras kontakt med församlingar och SMU:are.

Det elektroniska veckobrevet skickas varje onsdag eftermiddag direkt till alla som har anmält sitt intresse. Anmälan görs på Svenska Missionskyrkans hemsida, www.missionskyrkan.se.

Internationell mission, brev