20 augusti 2009

Kära missionsvän!

Sommaren har varit full av aktiviteter i vårt gemensamma missionsarbete vilket vi speglar i det här veckobrevet:

Kongo Brazzaville har varit i focus, inte bara för att det i år är 100 år sedan våra missionärer anlände till Kongo och grundade missionsstationen Madzia.

I sommar har vi haft besök av ett lag från fotbollsskolan i Brazzaville. Ungdomarna från Kongo har spridit glädje och inspiration när de medverkat i Fiskebäck, på Hönökonferensen och framförallt på Gothia Cup, där de som enda lag fick gå fram på scenen inför 50.000 åskådare i samband med invigningen. Fotbollsmässigt gick det också bra, då de gick vidare från gruppspelet och då de även vann en match i slutspelet innan de förlorade mot ett lag från Zambia.
Missionskyrkan hade, för sjätte året i följd, ett informationstält på Heden i Göteborg, om arbetet i Brazzaville. Tusentals besökare kom dit för att se och lära och glädjas tillsammans med de svenska volontärerna och det kongolesiska laget.

I mitten av juli hölls presidentval i Kongo Brazzaville. Vi tackar Gud för att det kunde genomföras utan större problem. Vi ber om fortsatt fred i landet.

Republiken Kongos ambassadör André Hombessa och Kongolaget medverkade förtjänstfullt på Hönökonferensen, där arbetet i Kongo lyftes fram och vi fick tacka Gud för 100 åren av mission.

I Evangeliska samfundet i Kongo Kinshasa, CEC, har man haft synod då bl a pastor Edí Diafwanakana valdes till ny missionsföreståndare.

I Xinjiang, Kina, tidigare kallat Östturkestan, har det i sommar varit oroligt. Svenska Missionskyrkan har i ett brev uppmanat Sveriges regering via EU påverka vikten av respekt för mänskliga rättigheter i Kina.

I sommar har två internationella läger genomförts, dels i Polen i slutet av juni dels i Ryssland nu i augusti. Fotbollslägret i Ryssland var det första i sitt slag. Se Göran Holmbergs rapport nedan.

Nu ser vi fram emot hösten med allt arbete i svenska församlingar och ut över världen. Många ungdomar ger sig i dagarna iväg som volontärer, praktikanter eller påbörjar internationella utbildningar via MUL, Apg29 i Ecuador m m.

Vi ber för allt vårt gemensamma missionsarbete!

Brevet i sin helhet som pdf >>

Internationell mission, brev