Svenska Missionsförbundets veckobrev om internationell mission
vecka 16, 16 april 2003

Missionsvänner

Det är stilla veckan och tankarna riktas mot den kommande påskhelgen. I våra kyrkor kommer vi att på långfredagen följa Jesus i hans lidande och död och på påskdagen dela glädjen över hans uppståndelse. Genom hans död och uppståndelse har ondskan och döden besegrats och livet segrat! Det ger oss kraft och glädje att kämpa och hopp inför framtiden. Låt oss påminna varandra om detta när vi frestas att ge upp och sluta tro att förändring är möjlig. Det är Gud som har sista ordet och han har inte gett upp!

Ecuador
Från vår systerkyrka i Ecuador har vi fått två inbjudningar. CIPE, sammanslutningen av Latinamerikanska förbundskyrkor, inbjuder till CBCIPE, en sommarbibelskola i Quito från 5 juli - 18 augusti. Undervisningen är på spanska. Kostnaden för 6 veckor inkl mat o logi är 450 dollar + resa t o r Ecuador. Ungdomarna i Förbundskyrkan i Ecuador inbjuder till en internationell konferens med temat "Ungdomar med uppdrag". Konferensen hålls i Ecuadors huvudstad Quito mellan 24 och 27 juli. Kostnaden för konferensen är 70 dollar, exklusive resa till och från Ecuador. Konferensen är för ungdomar 18 år eller äldre. Är du intresserad, kontakta Ulrika Ahlgren (finns på Skutan och telefon 08-545 915 36).

Lägerinsamlingar
I sommar kommer många scouter, tonåringar, konfirmander, församlingar m fl att vara på läger. För många är det naturligt att på lägret samla in pengar till vår gemensamma mission. För att ge konkreta tips på vad man kan samla in pengar till vill vi denna och någon kommande vecka informera om lämpliga ändamål.

Tryckning av Kikongobibeln på modernt språk.
Bibeln har från grundtexterna översatts till modern Kikongo och skall nu tryckas efter viss försening. Inte minst unga människor i de båda Kongorepublikerna väntar otåligt på denna bibel.
Varje exemplar kommer att kosta knappt 50 kr.  Det totala insamlingsbehovet är 150 000 kronor.

Ambulansflyg i Kongo Kinshasa.
Vägnät och kommunikationer i allmänhet är hårt nedslitna i landet. Människor har stora svårigheter att kunna ta sig mellan olika orter. Inte minst är de problemen stora om man är sjuk och behöver transport till sjukhus. Flygtransport är här en ojämförbar möjlighet.
Vår systerkyrkas flygplan är nu i det närmaste nyrenoverat. Piloter är på plats. Renoveringen har naturligtvis också genererat räkningar som skall betalas och driftskostnader väntar.

Utbyggnad av skola i Sholapur
För att få en chans till en god framtid är utbildning avgörande. Vår systerkyrka i Indien, Hindustani Covenant Church (HCC), driver sedan ett par år en grundskola i Sholapur i delstaten Maharashtra. Skolan har fått en mycket god start och man har f n 375 elever samt 40 i dagisverksamhet. För att kunna ge utbildning t o m klass 10 bygger man ut skolan.
Kostnaden för 28 bänkar och stolar mm i ett klassrum är ca 20 000 kr. Totalkostnaden för detta år är 400 000 kronor.

Påskhälsning
Från vår systerkyrka i Indien kommer det en påskhälsning genom Missionsföreståndare Steven David. Han skriver bl a:

Kära vänner

Många hälsningar i vår Herre Jesu Kristi namn! Vi önskar er alla en Glad Påsk!

Tack för er kärlek och omsorg om HCC och för ert stöd genom förböner och pengar. På grund av detta växer det andliga arbetet…För närvarande har HCC startat församlingsarbete i nya områden där människor inte hört de Goda Nyheterna. Många människor har kommit till Herren och detta visar den väckelse som pågår i HCC:s församlingar. Be för dessa nyomvända. Under året har hundratals människor bekänt Jesus Kristus som sin Frälsare… Många unga människor är attraherade av Jesus Kristus.

Vi visar också på Kristi kärlek i handling…En lägenhet i Pune kommer vi att använda som resurscentrum för aktiviteter riktade mot barn, ungdomar, tonårsflickor och kvinnor. Vi vill göra dem självförsörjande genom olika kurser… Vid ett rehabiliteringscentrum i Supa (!), som Betlehemskyrkan i Göteborg stött, kommer alkoholmissbrukare att få hjälp genom olika aktiviteter och medicinsk hjälp.

Den kommande veckan är en helig vecka och särskilda gudstjänster kommer att genomföras i alla HCC:s församlingar på måndag, tisdag, Långfredag och Påskdag. Då kommer vi att genomföra dop och konfirmation.

Må Gud välsigna er överflödande!

Steven David

Det var allt för denna veckan

Glad Påsk!

P-O Sveder Renklint
Vik. missionssekreterare

------------------------------

Förbönsämne

Uppdraget pågår
Missionsförbundet och SMU söker nya vägar att vara kyrka i 2000-talets Sverige. Vi ber att vi i det arbetet kan inspirera varandra och dela med oss av utmaningar och förväntningar.

Ukraina
Församlingarna i Ukraina har många barn och ungdomar med i sitt arbete. Vi ber om välsignelse för de unga i kyrkan att frimodigt kunna dela sitt vittnesbröd bland sina kamrater.

----------------------------------------------------
Det elektroniska veckobrevet skickas varje onsdag eftermiddag direkt till alla som har anmält sitt intresse. Anmälan görs på SMFs hemsida http://www.smf.se/kontakt/nyhetsbrev.html. Om Du tidigare anmält dig via veckobrev.mai@smf.se så görs även eventuell avbeställning till denna e-mejladress.

Internationell mission, brev