14 oktober 2010

Kära missionsvän!

Offerdag för equmenia

Gångna helgen var det tacksägelse- bön- och offerdag för vår ungdomsorganisation equmenia. Genom equmenia görs mycket för barn och unga i vårt eget land och via systerkyrkor i andra länder. En viktig del är att i mötet med systrar och bröder utmanas till vittnesbörd och tjänst, vilket bl a görs via praktikantutbyte och den internationella lärjungaskolan Apg29.

I höst lever, lär och evangeliserar 15 ecuadorianer och 2 chilenare tillsammans med svenskar i Apg29 i Sverige, och i Kongo Brazzaville är ett 15-tal svenskar och lika många kongoleser tillsammans i Dolisie med flera platser. Till våren genomförs skolan i Indien. Senaste anmälningsdag är 15 november. För mer info: www.equmenia.se

Rebiya KadeerFörra veckan hade vi besök från Ecuador, Egypten och Kina på vårt kansli. Särskilt intressant var det att ha Rebiya Kadeer, ujgurernas främste företrädare hos oss (bilden). Hon, som var en av kandidaterna till Nobels fredspris, gladdes åt att landsmannen Liu Xiaobo, fick priset den här gången. En annan gång är det kanske hennes tur?

Se intervjun med henne och hennes syn på Missionskyrkans arbete i dåvarande Östturkestan (numera Xinjiang) i tidningen Dagen: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=229803

Detta informationsbrev innehåller information om 100-årsfirandet av missionsstationen Musana i Kongo Brazzaville och om vårt samarbete i Ryssland.

Tack för din omsorg om den internationella missionen!

Läs hela brevet och sätt upp det på anslagstavlan »

Mer i veckobrevet:
- Stormöte i Musana – 81 000 firade missionsstationens hundraårsjubileum!
- Hälsningar från trossyskon i södra Ural

Missionskyrkans förbönskalender

Besök från Ryssland
Be för 16 ryska företagsledare som är knutna till församlingen i Asbest, Ural, som i dagarna besöker Sverige. De är före detta drogmissbrukare som fått möta Jesus till en total förvandling. Idag har dessa företagare anställt personer som ingen annan vill anställa. Arbetet är inriktat på rehabilitering och utbildning samt hjälp till att komma tillbaka till samhället. Församlingen i Asbest står som moderförsamling för hela projektet.

Kina
Be för kyrkan i Hubeiprovinsen i Kina, och särskilt för de nya praktikanterna som är utsända av equmenia i samarbete med Missionskyrkan. Be att de skall kunna hitta sin plats i den kinesiska kyrkan och i arbetet på Arken, en skola för ungdomar som behöver en andra chans. Be att de får vara till välsignelse och att de själva blir välsignade.

Landsbygdsförsamlingar
Många av Missionskyrkans församlingar finns på landsbygden och på mindre orter. Där är de en viktig del av samhällslivet, ett nav för relationer. I en del av dessa bygder sker en utflyttning som utarmar. Be att församlingarna fortsatt hittar sin roll i just sin bygd och att de församlingar som ser medlemmar flytta hittar nya vägar att dela evangeliet.

Sameland
Be för Missionskyrkans samiska arbete. Tillsammans med samer i Sverige hoppas vi under kommande verksamhetsår kunna etablera kontakter med samiska kristna i Ryssland. Be för de ryska samerna, som ofta lever i en svår situation.

Södra Götalands distrikt
Be för församlingar och SMU-föreningarna i Skåne, Blekinge och Kronobergs län som tillsammans bildar Södra Götalands distrikt av Svenska Missionskyrkan och SMU. Be för distriktets anställda, styrelse och kommittéer i deras arbete och särskilt för pionjärsatsningen på Örestrand utanför Höganäs

Kongo Brazzaville
Be om harmoni och frid skall råda i familjerna. Be att tiondegivande skall bli en naturlig del i det kristna livet och att offrandet ska bli ett uttryck för kärleken till Gud.

Internationell mission, brev