Infomaterial från Kongo

Här kan du ladda ner nytt material om Kongo! Det finns fem olika materialpaket som är tänkta att användas på scout-, tonårs- eller församlingskvällar.

Under fem teman: "Barn efter krig", "Kyrkans roll i samhället", "Ung i Kongo", "Gender" och "Mänskliga rättigheter", får man ett upplägg med bildspel och exempelvis  tipspromenad, rollspel, diskussionsunderlag och andakt.

Materialen är producerade av eleverna på MUL-kursen tillsammans med SMU:s och Missionskyrkans kommunikationsavdelningar hösten 2007. MUL (Mission, Utveckling, Lärande) är en terminslång kurs på Lidingö folkhögskola där klassen åker på en studieresa till ett annat land. Hösten 2007 gick resan till de båda Kongo-länderna. Kursen drivs i samarbete mellan Lidingö folkhögskola, Svenska Missionskyrkan, equmenia och biståndsorganisationen Diakonia.

Låt dig inspireras! Materialen är användbara i många olika sammanhang och kan stimulera till en intressant kväll i er församlingsgemenskap!

Mänskliga rättigheter - Bildspel (Powerpoint)

- Handledarmaterial - PDF med rollspel

Barn efter krig - bildspel (PowerPoint)

- Handledarmaterial - PDF med med rollspel